Architektura: Budynek biurowy z centrum handlowym / MJZ

Dzięki uprzejmości biurowca z centrum handlowym Na południe od Warszawy jest chaotyczna dzielnica z różnymi stylami architektonicznymi, zmiennymi wysokościami budynków i dużą ilością terenów zielonych, które rozpościerają się między nimi bez jasno określonego kształtu i porządku.
W pewnym momencie przestało być dormitorium i coraz więcej ludzi zaczęło tam osiedlać się na dobre.
Dlatego pojawiła się konieczność stworzenia nowego centrum miasta z powierzchniami biurowymi i handlowymi.
Proponowana forma projektu przez MJZ | Maciej Jakub Zawadzki organizuje wszystkie te czynniki, aby wprowadzić porządek w ten chaos.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Większą część istniejącej witryny zajmuje centrum handlowe i przyległe duże parkingi.
Te funkcje handlu detalicznego w większości nie mają atrakcyjnych fasad (które służą jako duże reklamy do sprzedaży produktów) i dużych płaskich, nieużywanych powierzchni dachowych.
W tym przypadku byłyby one bazą dla całego kompleksu, a ich potencjał byłby maksymalnie wykorzystany.
Dzięki biuru z centrum handlowym Dzięki powiększeniu lasu, który znajduje się obok witryny, na szczycie tego bloku handlowego i utworzeniu ścieżek łączących główne okoliczne ulice powstał nowy park publiczny.
Przestrzenie biurowe byłyby rozproszone wokół tego zielonego rozwoju w blokach o różnych wysokościach, zależnych od najbliższego sąsiada.
Stworzy to połączenie ze starymi obudowami i sprawi, że cała dzielnica będzie bardziej spójna i zwarta.
plan parteru Architekci: MJZ | Maciej Jakub Zawadzki Lokalizacja: Warszawa, Polska Obszar budowy: 77601m2 Powierzchnia zabudowy: 51760m2
[podobne: wyposażenie stajni, giętarka do profili, aluminium 6082 ]

Powiązane tematy z artykułem: aluminium 6082 giętarka do profili wyposażenie stajni